Japonya’da yapılan bir araştırma Samanyolu Galaksisi’nde oraya ait olmayan bir yıldızın varlığını keşfetti. Araştırma ekibinin bulguları akıllara galaksimize ait olmayan yıldızın oraya nasıl gelmiş olabileceği sorusunu getirtti. Detaylar içerikte!
Kaynak: https://www.indyturk.com/node/680056/…
Bilim dünyasından her geçen gün hepimizi şaşırtacak sıra dışı haberler gelmeye devam ediyor. Sıradaki haberlerden biri de göklerdeki yıldızlardan…
Independent’in haberine göre Japonya’daki Miyagi Eğitim Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, Samanyolu Galaksisi’nin merkezinde yer alan bir yıldızın oraya ait olmadığını, aslında dışarıdan geldiğini keşfetti.
Japon astrofizikçi Shogo Nishiyama ve ekibi, tam tamına 8 yıl boyunca inceledikleri S0-6 adlı yıldızın başka bir galaksiden gelmiş olduğunu saptadı. Hatta yıldızın 10 milyar yıl yaşında olduğunu da ortaya çıkardı.
Peki bu nasıl oldu?
Güneş Sistemi’nde ve Samanyolu’nda bir sürü yıldız mevcut ve bu yıldızlara ‘S yıldızları’ deniyor. Bu yıldızların varlıklarını sürdürdükleri ortam da uzun yıllardır gökbilimcilerin dikkatini çekiyor.
Gökbilimcilerin araştırmalarına göre bizim gezegenimiz Dünya’nın da içinde bulunduğu Samanyolu’nda kaotik bir ortam olduğu için yıldız oluşumuna imkan yok. Yani aslında gökyüzüne bakarken gördüğümüz yıldızlar başka bir yerden gelmiş olabilir.
Yine bu araştırmalara göre Samanyolu Galaksisi 13,6 milyar yıllık ömrü boyunca pek çok galaksiyi yuttu. Bazı galaksiler de Samanyolu tarafından hâlâ yutulmaya devam ediyor.
Son araştırma ise akıllara şu soruları getirtti: Samanyolu Galaksisi’ne ait olmayan bu yıldız nereden geldi? Tek mi geldi? Yanında başka yıldız da var mıydı? İşte bunlar hep bilimsel ama önemli sorular…